Jaa

Experimental-rakentaminen

Experimental-rakentajalle ei ole tärkeintä lentäminen vaan ilma-aluksen rakentaminen omin käsin. Kuten lennokeissakin, koneen voi rakentaa piirustuksista tai pitkälti valmiiksi kootusta rakennussarjasta. 

Ei ole vaikea arvata, että lentokoneen rakentaminen on varsin haasteellista puuhaa ja siihen saattaa kulua aikaa paljonkin - etenkin jos muu elämäntilanne on kiireinen. On siis varauduttava vuosien projekteihin, mutta lopulta koneen valmistuttua käytössä on lentokone, josta taatusti tietää kaiken. Myös huolto sujuu helposti omin käsin. Matkan varrella on myös varmasti myös saanut uutta samanhenkistä seuraa. Rakentajat kokoontuvat perinteisesti Jämille kesäpäivilleen vertailemaan, mitä talven aikana on autotalleissa tapahtunut. Moni experimental-harrastaja alkaa kuitenkin aikansa lenneltyään jo tähyillä seuraavaa projektia.

Experimental-harrastaja tarvitsee lentämistä varten konetyypistä riippuvan lupakirjan. Varsinaiseen rakennusprosessiinkin tarvitaan myös nimetty valvoja. Lisää informaatiota tästä löytyy täältä: http://www.yksityisilmailu.fi/ilma-alukset/rakennusluvat

Kannattaa ennen oman projektin aloittamista tutustua muihin rakentajiin ja selvittää, mitä on odotettavissa. Sitä voit tehdä ilmailu.org foorumilla.

Suomen Ilmailuliitto | Puhelinvaihde: +358 9 3509 340 | Email sil(ät)ilmailuliitto.fi
Postiosoite: Helsinki-Malmin lentoasema | FI-00700 Helsinki |  www.ilmailu.fi