Jaa

Jäsenedut

Ilmailijan tapaturmavakuutus - Sporttiturva

Vakuutusnumero 06-21893

Jäsenten ilmailun ryhmätapaturmavakuutus ilmailussa sattuvien tapaturmien varalta. Vakuutus on voimassa Suomen Ilmailuliiton jäsenmaksun maksaneille jäsenille ja siitä voidaan korvata vamman hoitokuluja 15 000 euroa/tapaturma. Pysyvän haitan kertakorvaus on max 30000 euroa ja kuoleman 8500 euroa. Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa ja yleisistä vakuutusehdoista poiketen myös yli 70-vuotiaille. Lue tuoteseloste ja tutustu tarkemmin vakuutusehtoihin.

Vahinkotapauksessa tehdään urheiluvahinkoilmoitus, (netissä täytettävä) katso toimintaohjeet vakuutusehdoista. Hoitokuluista saa pääsääntöisesti korvauksen alkuperäisiä kuitteja ja sairaskertomuskopiota vastaan, Kelan korvaukset vähennettynä. OP Vakuutus antaa eräille hoitolaitoksille myös maksusitoumuksia kalliisiin toimenpiteisiin, esimerkiksi leikkauksiin ja magneettikuvauksiin.


Toiminnanvastuuvakuutus kerhoille

Suomen Ilmailuliiton jäsenyhdistyksillä on voimassa toiminnanvastuuvakuutus. Tämä Tuplaturva-vakuutus on solmittu SLU:n ja OP-yhtiöiden kesken kattaen lajiliittojen toiminnanvastuuvakuutuksen ja niiden vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutukset. Tarkempia tietoja vakuutuksesta saa Valo ry:n sivuilta

Suomen Ilmailuliiton jäsenyhdistyksiä varten on neuvoteltu lisäksi ilmailuun soveltuva lisäpaketti. Vakuutus kattaa myös liiton ja kerhojen vastuun harrastus- ja kilpailutoiminnassa, lentokoulutuksessa sekä erikseen nimettyjen harrastuskatsastajien pienkoneiden katsastus- ja tarkastustoiminnan. Vakuutuksen piiriin siirrettiin myös aiemmat lennokkitoiminnan, liidinlajien ja laskuvarjohypyn kolmannen osapuolen vastuuvakuutukset (katso alla).


Kolmannen osapuolen vastuuvakuutus harrastajille

Suomen Ilmailuliitto ja ja OP Vakuutus Oy:n sopimuksella on SLU-vakuutukseen liitetty myös kolmannen osapuolen vastuuvakuutus, joka koskee riippuliidon, varjoliidon, lennokki- ja laskuvarjourheilun harrastajia. Se on henkilökohtainen ja on voimassa silloin, kun harrastaja on maksanut Suomen Ilmailuliiton jäsenmaksun.

Liiton ottama vakuutus kattaa vastuun ulkopuoliselle (ns. kolmas osapuoli) aiheutetusta omaisuus- tai henkilövahingosta, jos harrastajan katsotaan vahingonkorvauslain mukaan olevan vahingosta vastuussa.

Maksimikorvaussumma on miljoonaa euroa ja omavastuu 600 euroa. Vakuutus on voimassa Euroopassa ja myös kilpailutoiminnassa ja näytöksissä. Se ei kuitenkaan sulje pois järjestäjän ottamaa vastuuvakuutusta, joka mainitaan asetuksessa julkisista huvitilaisuuksista ja kattaa järjestäjän virheestä aiheutuvat vahingot.

Liiton vakuutus on ns. toissijainen vakuutus. Jos harrastajalla on koti- tai matkavakuutus, joka korvaa kolmannelle osapuolelle aiheutetun vahingon, korvataan vahinko ensisijaisesti tästä vakuutuksesta. Liiton vakuutusta käytetään silloin, jos koti/matkavakuutuksen määrä ei riitä tai jos tällaista vakuutusta ei ole.

SUOMEN ILMAILULIITTO RY:N LISÄERITYISEHTO 16-385-954-5 (VAKUUTUKSEN OTTAJA VALO RY)

Vakuutetut

Vakuutettuina ovat Suomen Ilmailuliitto ry, sen jäsenkerhot sekä yksittäiset jäsenet toimiessaan Suomen Ilmailuliitto ry:n jäseninä ja Suomen kansalaisina Euroopassa. Vakuutettu voi olla myös henkilö, joka asuu Suomessa vakinaisesti. Vakinaisesti Suomessa asuvaksi ei katsota vakuutettua, joka oleskelee yli puolet vuodesta ulkomailla.

Korvattavat vahingot

1. Vakuutus kattaa myös liiton ja kerhojen vastuun harrastus- ja kilpailutoiminnassa, lentokoulutuksessa sekä pienkoneiden katsastus- sekä muussa ilmailun tarkastustoiminnassa.

Katsastus- ja tarkastustoiminnan osalta vakuutukseen sisältyy käsiteltävän ja huolehdittavan omaisuuden laajennusehto (VA 04/330) 50 000 euron korvauksen enimmäismäärään asti.

2. Siltä osin, kun jäsenen oma vakuutusturva ei kata harrastustoimintaa, vakuutus kattaa jäsenen henkilökohtaisen vastuun myös silloin kun korvausvastuu perustuu laskuvarjo-, varjoliito-, riippuliito- ja lennokkiharrastustoiminnassa aiheutettuun vahinkoon.


ILMAILU-lehti

Ilmailuliiton jäsenlehti on ILMAILU, joka ilmestyy 8 kertaa vuodessa. Se käsittelee Ilmailuliiton piirissä harrastettavia lajeja sekä on samalla Suomen suurilevikkisin ilmailun yleisaikakauslehti. ILMAILU-lehden vuosikerta määräaikaisena tilauksena erikseen tilattuna on 60,00 euroa/12 kk  tai kestotilauksena 50,00 euroa/vuosi. Lehtipisteissä irtonumero maksaa 6,90 euroa. ILMAILU tulee jäsenetuna jäsenille suoraan kotiinkannettuna ja yleensä aiemmin kuin Lehtipisteisiin.


Edullinen lentoparkki

Ilmailuliiton jäsen saa Helsinki-Vantaan lentokentällä auton paikoituksen edulliseen hintaan. Lentoparkki Oy:n kaukopysäköinti tarjoaa normaalihintaisesta paikoitusmaksusta - 15 %. Lentoparkin löydät osoitteesta Tikkurilantie 151 läheltä Suomen Ilmailumuseota. http://www.lentoparkki.fi/


Teosto ja Gramex

Ilmailuliitto ja sen jäsenet ovat mukana SLU:n neuvottelemissa Teosto ja Gramex -sopimuksissa.


Holiday Club 

Suomen Ilmailuliitto ja Holiday Club Resorts ovat neuvotelleet seuraavat jäsenedut Ilmailuliiton jäsenille:

Holiday Club Resorts tarjoaa Suomen Ilmailuliiton ry:n jäsenistölle vuokrattavaksi Suomessa sijaitsevat kohteensa:

-        Holiday Club Saimaa hotelli, villas ja loma-asunnot
-        Holiday Club Tampereen Kylpylä, hotelli ja loma-asunnot
-        Holiday Club Katinkulta, hotelli, villas ja loma-asunnot
-        Holiday Club Kuusamon Tropiikki, hotelli, villas ja loma-asunnot
-        Holiday Club Salla, hotelli ja loma-asunnot
-        Holiday Club Saariselkä, hotelli ja loma-asunnot
-        Holiday Club Ylläs Saaga, hotelli ja chalets

Sekä loma-asuntokohteet: Airisto, Rönnes, Ähtäri, Hannunkivi, Punkaharju, Pyhä, Ruka, Pyhäniemi, Tahko, Himos, Levi, Ellivuori

Suomen Ilmailuliiton ry jäsenistö saa vähintään 15 % alennuksen Holiday Clubin loma-asuntojen ja vähintään 15 % kylpylähotellien päivän hinnoista. (sis. majoitus ja aamiaiset).

Loma-asuntojen vuokraan sisältyy loppusiivous ja liinavaatteiden vaihto kunkin kohteen vaihtopäivänä kerran viikossa.

Kylpylämajoitukseen sisältyy aamiainen.

Vuokrauksen tekeminen

Suomen Ilmailuliitto ry jäsenistö tekee hotellivaraukset Holiday Club Online – varausjärjestelmän kautta omalla Suomen Ilmailuliitto ry:n koodilla.

Kampanjakoodi: SIL15

Loma-asuntovaraukset tehdään soittamalla Holiday Clubin asiakaspalvelunumeroon puh. 030 68 600, mape 818, la 1015 (varauskoodi: SIL15)

Voimassaoloaika

Tämä jäsenetu on voimassa tällä hetkellä 31.12.2017 asti.


GoodFlight Aviation Oy

GoodFlight Aviation Oy tarjoaa Suomen Ilmailuliiton jäsenille 20 % alennuksen 15 minuutin Helsinki-yleisölennoista. Lentovarauksen yhteydessä osoitteessa www.lennatys.fi valitse "maksan nyt vain varausmaksun".  Jäljelle jäävä osuus lentolipun hinnasta maksetaan kortilla tai käteisellä ilmoittautuessasi lennolle Malmilla. Alennus annetaan Suomen Ilmailuliiton 2015 jäsenkortilla loppumaksun yhteydessä. Alennus koskee kaikkia samalla varauksella olevia matkustajia, kunhan jäsenkortin omaava henkilö on mukana lennolla. Varattujen lippujen tai lentojen määrää ei ole rajoitettu.

Lisätietoja www.lennatys.fi / info [ät] goodflight.fi / 044 - 974 1174


 

MUUT JÄSENEDUT

FAI-lisenssi (maksullinen). Kelpoisuustodistukset. Opettaja- ja hyppymestarikoulutukset. Ilmainen termiikkiennuste internetistä. SIL neuvottelee lisäksi jäsenistölleen kaiken aikaa erikoistarjouksia ja -etuja kolmansien osapuolien kanssa. Jatkuva harrastajien edunvalvonta viranomaisten suuntaan niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Suomen Ilmailuliitto | Puhelinvaihde: +358 9 3509 340 | Email sil(ät)ilmailuliitto.fi
Postiosoite: Helsinki-Malmin lentoasema | FI-00700 Helsinki |  www.ilmailu.fi