Jaa

Suomen Ilmailuliitto hakee Euroopan lennokkiliiton jäsenyyttä

Julkaistu 8.2.2017

Ilmailuliiton hallitus on päättänyt hakea lauantaina perustettavan Euroopan lennokkiliiton (European Model Flying Union, EMFU) täysjäsenyyttä.

Perustamiskokous pidetään lauantaina 11. helmikuuta Wienissä. Kokouksessa hyväksytään uuden liiton jäsenet ja säännöt sekä valitaan hallitus. EMFU tulee olemaan osa European Air Sport -järjestöä.

Uuden kansainvälisen liiton perustaminen on nähty tarpeelliseksi, koska lennokkitoiminta on joutumassa hyvin tiukan sääntelyn kohteeksi. Liiton tehtävänä on osallistua asiantuntijana ilmailumääräysten valmisteluun ja perehdyttää uusia harrastajia turvalliseen harrastustoimintaan.

Myös Suomen Ilmailuliitto panostaa lennokkitoiminnan turvallisuuteen. Tammikuussa perustettiin verkkosivusto Lentsu.fi, jonne kootaan vastuulliseen ja turvalliseen lennokkitoimintaan liittyvää materiaalia.

Ilmailuliiton hallitus teki päätöksen hakea jäsenyyttä lennokkitoimikunnan esityksestä.

Suomen Ilmailuliitto on jäsenenä myös seuraavissa Euroopan laajuisissa organisaatioissa: European Air Sports (EAS), European Gliding Union (EGU), European Hang Gliding and Paragliding Union (EHPU), European Microlight Federation (EMF) ja European Powered Flying Union (EPFU).

Lentsu.fi – tietoa lennokkiturvallisuudesta (uutinen 17.1.)

Lisätietoja

hallituksen puheenjohtaja Petteri Tarma puh. 044 0909069, petteri.tarma(at)ilmailuliitto.fi
lennokkitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Hjulberg puh. 0400 761755, hannu.hjulberg(at)gmail.com

Tapahtumat

Kilpailut ja lajitapahtumat

Suomen Ilmailuliitto | Puhelinvaihde: +358 9 3509 340 | Email sil(ät)ilmailuliitto.fi
Postiosoite: Helsinki-Malmin lentoasema | FI-00700 Helsinki |  www.ilmailu.fi